Bejelentés


Horvátországi nyaralás lakókocsiban Testünk-lelkünk kényeztetése! 

 

 

Üdvözöllek kedves Vendég !

 

Remélem kedvet tudok ébreszteni egy testet lelket kényeztető nyaraláshoz. Egy csodaszép helyet szeretnék bemutatni.

A legenda szerint, miután a teremtő megalkotta az Adriát, maradt még egy marékra való szépség a kezében, amelyet azon a helyen szórt el, ahol ma Biograd na Moru fekszik.

 

A városról

Biograd na Moru horvát város Dalmáciában, középkori magyar nevén Tengerfehérvár, a középkori Horvát Királyság fővárosa. Egykor itt koronázták magyar-horvát királlyá Könyves Kálmánt. A mai napig áll egy kis kápolna a város központjában, e nap tiszteletére.

Észak-Dalmáciában, közvetlenül az Adriai-tenger partján, Zadar-tól 30, Split-től 120 km-re található. A kulturális és történelmi öröksége mellett csodás strandokkal és változatos öblökkel rendelkezik. A kemmpingtől az óvárosba vezető sétány mentén több étterem, fagyizó, kávézó,diszkó és bár,valamint vidámpark működik. Biograd na Moru óvárosa igazi labirintus, számos étterem és kávézó fogadja az ide látogatókat. Az étteremekben ínycsiklandozó halételeket is megkostólhatunk valamint ihatunk hozzá helyi dalmát borokat.


Biograd na Moruban mintegy ezer csónakkikötő található, amelyek a Kornati és a Soline kikötőhöz tartoznak. A helyi kiváló kiindulópontokról különböző hajókirándulások indulnak mindazoknak, akik a Kornati-szigetcsoportot fel akarják fedezni.
Az utazási irodák és búvárközpontok sokasága is azt mutatja, hogy az ide érkező vendégek felejthetetlen nyaralásra számíthatnak.


Kirándulások keretében felfedezhetjük a történelmi óvárossal rendelkező Zadart és Sibeniket is. Itt megtekinthetjük a Mihovil-várat. A környék legismertebb városa Makarska. A természetet kedvelők figyelmébe ajánljuk a Krka Nemzeti Parkot, a csodás vízeséseivel.


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!